10 blogs die elke IT’er moet kennen!

Never a dull moment in de wereld van ICT: elke dag valt er nieuwe technologie, revolutionaire software of baanbrekende inzichten te ontdekken. Als IT-professional komt het erop aan om je niet te laten overdonderen door de dagelijkse stortvloed aan informatie. Het helpt om gebruik te maken van een aantal vaste kanalen waar je je nieuws vandaan haalt. Hieronder vind je enkele grote IT-blogs die je ongetwijfeld kent ;)

Tweakers

Als je deze niet kent, geef je maar beter je badge af, officer! Met een ledenaantal rond het half miljoen is dit hét IT-nieuwskanaal binnen de lage landen! De onderwerpen op Tweakers gaan erg breed: hardware, software, games, mobile, maar ook onderzoek en wetgeving. De website werd in 1998 opgericht door de Nederlander Femme Taken, vandaag hoort Tweakers tot de Persgroep.
tweakers.net

Mashable

Een absolute aanrader! In 2005 klikte de Schotse Pete Cashmore een IT-blog bij elkaar dat vandaag zo'n 42 miljoen bezoekers per maand over de virtuele vloer krijgt. Je leest er over de nieuwste trends binnen design, technologie, online marketing, gadgets, popcultuur … Het aanbod is zo divers dat je je best tot één categorie beperkt om mee te blijven.
mashable.com

ZDnet

Nog een wereldspeler op het gebied van IT-nieuws. Opgericht in 1991 door Ziff Davis is ZDnet meteen ook één van de langstlopende online nieuwskanalen. Ook hier vind je een brede waaier aan onderwerpen, tot aan astronomie toe. Het nieuws is ingedeeld volgens diverse editions: de VS, Europa, Scandinavië … Heb je geen tijd om dagelijks alles door te nemen, focus je dan op de Europese editie (of werk in nachtelijke shiften).
Zdenet.com

Wired

Wired begon in 1993 als een gedrukte uitgave en is vandaag één van de meest populaire techzines ter wereld. Je mag het begrip techzine vrij letterlijk nemen. Het spitst zich toe op technologie in het algemeen en op de impact ervan op cultuur, economie en samenleving. Informatietechnologie is daar meer dan ooit een onderdeel van. Als IT-professional zal het onderdeel security absoluut jouw ding zijn.
wired.com

TechCrunch

TechCrunch deed zijn intrede in 2005 als een magazine dat de focus legt op technologie en onderzoek, maar ook op start-ups binnen de sector. Vooral met dat laatste onderscheidt het zich van andere tech-kanalen. Het was één van de eerste nieuwsplatformen dat jonge technologiebedrijven introduceerde aan het grote publiek. Meer dan de eerder genoemde media, ligt hier het accent op IT-gerelateerde onderwerpen.
techcrunch.com

DutchCowboys

DutchCowboys begon in 2004 als de persoonlijke blog van Henk de Hooge en wierp voornamelijk het licht op trends binnen interactieve marketing. De blog sleepte al verschillende awards in de wacht en is vandaag een waardevolle bron aan informatie over online marketing, social media, SEO en mobiele toepassingen. Ondertussen heb je ook BelgianCowboys en zijn er vertakkingen naar andere thema’s via aparte websites: TravelValley (reizen), StyleCowboys (mannenmagazine), CarRepublic (wagens) en Eatly (gastronomie).
dutchcowboys.nl

TechRepublic

Wil je zuiver digital gaan met je nieuwsbronnen? Knal dan TechRepublic tussen je favorieten! Sinds 1997 vormen ze een community voor IT-professionals, met advies rond best practices en tools voor decision makers. Extra pluspunt is dat deze website nieuwsstromen biedt per onderwerp: security, development, cloud, big data, netwerkbeheer, Internet of Things … Je kan er dus voor kiezen om enkel de onderwerpen te volgen die jou het meeste boeien.
techrepublic.com

Recode

Op de hoogte blijven van the word in the street in Silicon Valley? Dan bookmark je best deze nieuwkomer. Opgestart in 2014 vind je hier onafhankelijke journalistiek over IT in een strak jasje, aangevuld met een dagelijks opiniestuk.
vox.com

Networkworld

Zoals de naam verraadt, is dit voer voor netwerkjunkies. De nieuwste weetjes rond netwerktechnologie, datacenters, digitalisering … In tegenstelling tot de eerder genoemde blogs is dit een meer gespecialiseerd kanaal. Enkel voor het 1337 publiek, you know who you are!
networkworld.com

Projinit

Saved the best for last: Boeiende nieuwsitems en gouden tips voor ICT’ers én HR-professionals binnen de sector. Met een scherpe blik selecteren we onderwerpen die fascineren en inzicht verschaffen in alles wat met ICT en recruiting te maken heeft. Klinkt nu even erg serieus, maar we kappen er altijd wel een hoek af, geen zorgen.

Maken deze blogs al deel uit van je social media-dieet en krijg je een rush bij het horen van woorden als SaaS, .net, cloud computing, C++ en firewalls? Geef ons een seintje, wij kunnen ervoor zorgen dat je hier op een gezonde manier mee kan omgaan. Misschien door ons team van bondgenoten te versterken?