5 IT-vragen die je elke dag te horen krijgt

Staat je telefoon constant roodgloeiend of lopen de collega’s je deur iets te vaak plat met hun IT-vragen? Van de meest complexe tot vrij banale issues, als IT’er ben jij verantwoordelijk om ze op te lossen.

We lijsten de 5 vaakst voorkomende IT-vragen op en geven een gouden tip om doorsnee vragen vriendelijk af te wimpelen:

1. Help, mijn internet werkt niet meer!

Slecht internet of een verbinding die continu wegvalt, ja, we weten dat het erg vervelend is. Wanneer de internetverbinding niet werkt, moet jij aan de slag en uitzoeken wat de oorzaak is. Is het de computer? De router? Een foute netwerkinstelling of een firewall? De mogelijke oorzaken zijn eindeloos! Gelukkig kan Windows helpen om het probleem op te sporen. Of heb jij Windows niet nodig?

2. Morgen komt een nieuwe collega, doe jij het nodige?

Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ zet jij nog snel een computer klaar met alle nodige programma’s en softwarepakketten. Je voorziet een connectie met de printer, toegang tot de server en nodige inloggegevens. En dan? Je wacht de nieuwe collega af, want misschien heeft die nog een woordje uitleg nodig.

3. Ik ben een belangrijk bestand verloren … 

Paniek! Net dat verslag of die belangrijke presentatie is plots verdwenen. Natuurlijk is er geen back-up en is ook de prullenbak leeg. Met knikkende knieën komt de collega naar jouw bureau. De opluchting is al snel groot, want dankzij de dagelijkse back-ups op de server vind je het bestand in no time terug.

4. Mijn computer werkt veel te traag! 

Hoor je iemand luid vloeken, dan is een trage computer vaak de boosdoener: de programma’s werken niet snel genoeg of de pc reageert slecht op de ingevoerde commando’s. De ‘verouderde’ computer krijgt de volle laag van zijn baasje. Maar, jij weet dat de oorzaak meestal elders ligt. Onder andere fotobewerkingsprogramma’s of andere zware software vragen veel van de computer. Gebruikt jouw collega die programma’s nooit? Deleten die handel! Ook binnengeslopen virussen, gefragmenteerde data of een besturingssysteem dat niet up-to-date is, halen de snelheid en prestaties naar beneden. 

5. De printer werkt niet meer

Een printer die niet werkt? Met een beetje geluk hoef je het papier of de inkt niet bij te vullen en mag je je IT-kennis bovenhalen. Misschien staat de printer offline of heeft een andere printopdracht een foutmelding veroorzaakt. Bij een netwerkprinter ligt de oorzaak vaak bij de status van het netwerk. 

Eerste hulp bij IT-gevallen

Ben je het beu om banale IT-problemen op te lossen? Maak dan een FAQ-lijst die alle collega’s kunnen raadplegen. Pas als de daar aangereikte oplossingen niet helpen, mogen ze aan jouw mouw trekken. Akkoord?