Let’s meet: Youssef Ben Seddik, Chief Operating Officer bij Projinit

Naam: Youssef Ben Seddik

Leeftijd: 38 jaar

Functie: Chief Operating Officer (COO)

Projinit’er sinds: 1 augustus 2008

Studies: Bachelor Handelswetenschappen-Bedrijfskunde

Wat houdt je job precies in?

Youssef: “Wat houdt de job niet in? (lacht) Als COO neem ik eigenlijk verschillende rollen aan, van operationeel manager over business developer tot recruiter. Ik ben de rechterhand van onze CEO, Samuel Caulier, maar werk ook nauw samen met het hele team. Ik bied het management de juiste operationele controles of rapporteringsprocedures die de efficiëntie kunnen versterken, ik meet businessprocessen of ik stel innovaties voor om te groeien. En dat is niet alles. Het ene moment bespreek ik lopende aanvragen en kandidaten met de recruiters, het andere moment werk ik een car policy voor onze medewerkers uit of ga ik de baan op om nieuwe klanten te ontmoeten. Zoals je ziet, COO bij Projinit is een enorm veelzijdige functie met een grote portie verantwoordelijkheid.”

Hoe probeer je uniek te zijn?

Youssef: “Door altijd met een gezonde dosis humor aan de slag te gaan. Mijn favoriete motto is dan ook ‘Be yourself’. Dit slaat niet alleen op mezelf, maar probeer het ook toe te passen in mijn expertise in sales en headhunting. Ik hou ervan onze recruiters te coachen bij het vinden van het juiste talent, want niets geeft een grotere voldoening dan het juiste profiel op de juiste plaats te zetten, én die ook nog eens een toffe uitdaging te bezorgen. Daarnaast leg ik mezelf targets op om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken, in deze fast business zijn snelheid en efficiëntie cruciaal.”

Wat kan je vertellen over de werksfeer?

Youssef: “Die zit goed! De leuke momenten zijn ontelbaar en de samenwerking met Samuel en de 120 IT-engineers verloopt bijzonder vlot. Projinit doet er alles aan om de work-life balance te respecteren, er is genoeg tijd voor hobby’s, sport of familieuitstapjes. De bedrijfsuitstap naar CeBIT of de familiedag in Paira Daiza zijn maar een paar van de meest memorabele topdagen.”

Hoe zie je jouw toekomst bij Projinit?

Youssef: “Mijn job is mijn hobby geworden, het DNA van Projinit matcht perfect met het mijne. Waarden als transparantie en eerlijkheid zijn hier heel belangrijk, iets waar ik mij volledig kan in vinden. Ik droom er daarom van om managing partner te worden en Projinit op de eerste plaats in de ICT-tussenmarkt te zetten.”

Zie jij een toekomst bij Projinit ook wel zitten? Bekijk alle openstaande vacatures en neem contact met ons op! 

“De juiste match realiseren en hem of haar een mooie uitdaging bezorgen ... It makes my day!”
Youssef Ben Seddik
COO