Projinit schenkt 13 gebruiksklare laptops aan Buggenhoutse kinderen

Sinds de uitbraak van het COVID 19-virus volgen steeds meer leerlingen online les. Omdat niet iedereen een computer of laptop heeft, lanceerde de sociale dienst van Buggenhout een oproep om gebruiksklare laptops te schenken. Een succes, na amper 2 maanden werden maar liefst 43 laptops ingezameld, waarvan 13 afkomstig van Projinit.

“Toen we de oproep zagen, twijfelden we niet te lang. Elk kind heeft recht op onderwijs om z’n talent te ontplooien. Waar dat ook is, op school of thuis. We gingen op zoek naar de nodige digitale ondersteuning en konden zo 13 gebruiksklare laptops schenken”, aldus CEO Samuel Caulier.

Met dit initiatief wil Projinit de jongeren uit de regio een hart onder de riem steken in deze bizarre tijd. “Het zou jammer zijn dat alle inspanningen van scholen en leerkrachten om onderwijs op afstand te organiseren niet werken omwille van een gebrek aan digitale ondersteuning. Ook wij willen leerachterstand bij de meest kwetsbare leerlingen voorkomen, daarom was nu het moment om te tonen waar Projinit voor staat: IT zit in ons DNA.”