Atos en Projinit: een succesvolle IT-tandem

Samenwerken is in elk bedrijf essentieel. Net als innovatie en duurzame klantenrelaties. In een snel veranderende IT-omgeving waarin systeemintegratie, security en een optimale beschikbaarheid onmisbaar zijn, kan een strategische samenwerking de oplossing zijn. Atos Belgium, dé specialist in systeemintegratie, rekent daarom al meer dan 10 jaar op onze expertise om snel(ler) te kunnen schakelen bij tal van projecten. Bart Hoerée, Client Executive bij Atos Belgium, vertelt over deze samenwerking.

Bart, Atos is een veelzijdig bedrijf met een wereldwijde dienstverlening. Voor welke zaken doen jullie een beroep op Projinit?

Bart Hoerée: “Vandaag vragen organisaties niet om technologie, wel om oplossingen om efficiënt te werken. Wij helpen hen om hun bedrijfsprocessen te automatiseren en integreren ze met bestaande systemen en applicaties. Maar wij kunnen natuurlijk niet alles. Door de toegenomen complexiteit en de veranderende vraag in de markt is het bijna onmogelijk om alle kennis in huis te hebben. Omdat onze focus op systeemintegratie ligt, vertrouwen we de rekrutering van de juiste IT-profielen toe aan Projinit. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze dienstverlening hoog houden en nog effectiever werken aan innovatie.”


De belangrijkste succesfactoren van onze langdurige samenwerking? Projinit is betrouwbaar én transparant. Een unieke combinatie.”


 

Je zegt dat Projinit betrouwbaar en transparant is. Hoe vertaalt zich dit in de samenwerking?

Bart: “Wel, wij werken al meer dan 10 jaar samen met Projinit en een belangrijk aspect van dit partnership is vertrouwen. Vanuit Atos gaan we vooral langdurige relaties aan met onze klanten, we willen er dan ook zeker van zijn dat onze partner die relatie apprecieert. Projinit en Atos zijn geen concurrenten van elkaar, maar we werken samen om onze gedeelde ambitie te realiseren. En die is: een efficiënte IT-service bieden.”


De flexibiliteit, de professionele bedrijfscultuur en hands-on-mentaliteit zijn voor ons van onschatbare waarde.”


 

Bart: “Welke waarden ik een grote troef vind? Vooral de professionele en mensgerichte bedrijfscultuur die er heerst. De verwachtingen ten opzichte van de medewerkers zijn realistisch en er wordt een zekere ernst gecreëerd. Projinit doet geen loze beloftes, maar zorgt voor een goede begeleiding in de arbeidsmarkt en geeft jonge IT’ers of schoolverlaters alle kansen om hun talenten verder te ontplooien. De cultural fit zit er goed, Projinit telt namelijk een pak vaste waarden en het verloop - dat nochtans kenmerkend is in deze sector - is er zeer beperkt.”

Voor Atos een belangrijke meerwaarde?

Bart: “Zeker. Zo’n stabiliteit komt onze werking alleen maar ten goede. We kunnen er steeds op vertrouwen dat de job goed gedaan wordt en alle neuzen in dezelfde richting staan. Qua cultuur zijn we een goede match. Niet alleen het ontzorgende aspect is een reden waarom we Projinit aanraden aan anderen, ook de vlotte communicatie en flexibiliteit zijn belangrijke voordelen. Zo konden we tijdens de voorbije coronacrisis optimaal werken dankzij hun vlotte en snelle interactie.”

Bedankt Bart, we kijken uit naar onze verdere samenwerking

ATOS BELGIUM

Als Europese leider in big data, cybersecurity, high performance computing en digital workplace levert Atos haar klanten wereldwijd cloud services, infrastructuur- en datamanagement, business- en platformoplossingen en transactiediensten. Met innovatieve technologieën, digitale expertise en kennis van industriële sectoren ondersteunt het bedrijf de digitale transformatie van klanten in verschillende markten.

Wil je meer weten over onze services? Of zelf aan de slag gaan als freelancer bij Projinit? Laat het ons weten.