Techtrip naar Israël: op reis naar de toekomst

Van 9 tot 16 februari reist Projinit samen met Voka en tientallen andere ondernemers naar Israël voor een week vol inspiratie op het gebied van tech innovatie en startups. Van AI over medtech tot food en cybersecurity, Israël (Silicon Wady) staat bekend om zijn grote hightech en business opportuniteiten. Deze inspiratiemissie is de uitgelezen kans om mee te trekken en nieuwe ideeën op te doen.

Big business in het beloofde land

Na Silicon Valley, New York en Boston, Zuid-Afrika en China organiseert Voka Oost-Vlaanderen opnieuw een inspiratiemissie met een groep ondernemers. Deze keer naar Israël, een land dat zich op de kaart zette als dé ‘Start-up Nation’ dankzij z’n ultramoderne innovatieve visie, sterk ondernemerschap en uitgebreid startersecosysteem.

Vooral Tel Aviv staat bekend als de place to be voor jonge en innovatieve bedrijven. Maar ook multinationals zoals Google, Microsoft, Facebook en Apple investeerden de laatste jaren in Israëlische technologie en verrichten er onderzoek en/of namen Israëlische innovatieve ondernemingen over. De succesfactor van het tech ecosysteem wordt gedragen door een goed netwerk van uitstekende universiteiten, een actieve betrokkenheid van de overheid en het leger, een wereldwijde diaspora en een uitgebreid venture capital-netwerk.

Verder mikken met Voka

Voka selecteerde een 20-tal bedrijven, startups, acceleratoren en research instituten in Tel Aviv en Jeruzalem die de moeite waard zijn te bezoeken. De bedoeling is om Belgische ondernemingen kennis te laten maken met het Israëlische DNA van ‘vallen en weer opstaan, tot het lukt’ en om hen te inspireren door out-of-the-box te denken en efficiënter te netwerken. 

Onze CEO Samuel Caulier en Chief Operating Officer Youssef Ben Seddik reserveerden alvast hun plaatsje voor de inspiratiereis. “We zullen onze ogen uitkijken. Israël is een land met een interessante benadering van het starterecosysteem waarvan we heel wat kunnen opsteken”, zegt Samuel. “Jammer genoeg heerst er een politieke gevoeligheid over handelsmissies naar Israël. Als multicultureel bedrijf willen wij ons daar in elk geval van distantiëren en ons focussen op de vele business opportuniteiten en ideeën die we ongetwijfeld zullen vergaren.” 

Het (voorlopige) programma kan je hier bekijken.

Benieuwd naar het verloop van deze inspiratiemissie?