Let’s meet: Brian De Somer, IT-recruiter bij Projinit

Naam: Brian De Somer

Leeftijd: 24 jaar

Functie: IT-recruiter

Projinit’er sinds: Oktober 2016

Wat houdt je job als IT recruiter juist in?

Brian: “De vraag naar IT-professionals blijft toenemen. Als recruiter moet ik dus mijn beste beentje voorzetten om de beste IT-profielen binnen te halen. Daarvoor overloop ik elke dag specifieke job boards, dat zijn online databanken met vacatures en cv’s, en identificeer ik kandidaten of spreek ik mijn persoonlijk netwerk aan. Ik let trouwens niet alleen op de hard skills van kandidaten, maar heb ook oog voor soft skills zoals communicatieve vaardigheden en karakterkenmerken, die bepalen namelijk voor een groot stuk de interactie op de werkvloer en de klantenrelaties. Via telefonische screenings en persoonlijke interviews kan ik die meestal goed inschatten.”

Hoe probeer je uniek te zijn?

Brian: “Een IT-recruiter moet goed zijn in netwerken en het herkennen van geschikte kandidaten. Door dicht bij de kandidaten te staan, creëer je een betrokkenheid en vertrouwensrelatie. Ik ben dan nog relatief jong, het schijnt dat ik toch maturiteit uitstraal in wat ik zeg en doe. Verder streef ik naar een persoonlijke aanpak. Dat levert volgens mij de beste resultaten op. Een algemene mail naar verschillende kandidaten zal bitter weinig opleveren, ik spreek liever de taal van de sollicitanten en ik hou rekening met hun woon-werkverkeer, taal of andere jobgerelateerde voorkeuren. Zij kunnen ook altijd met al hun vragen bij mij terecht, op vlak van IT toch (lacht). Net zoals bedrijven die hun IT-afdeling tijdelijk willen uitbreiden met bepaalde talenten.”

Wat met de werksfeer, hoe zou je die omschrijven?

Brian: “Opmerkelijk aangenaam! Ook het feit dat ik enorm veel vertrouwen krijg van het team, echt top. In het verleden kreeg ik vaak te horen dat ik het niet zou aankunnen, maar door bij Projinit te werken, is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid. Mijn motto is nu niet voor niets ‘Tell me I can’t, then watch me work twice as hard to prove you wrong.’ Hier krijg ik enorm veel kansen om mijzelf te ontplooien, ik kan me geen betere werkgever voorstellen. Bovendien hou ik naast mijn job toch genoeg tijd over voor andere dingen zoals wellnessen, uitgebreid dineren en gamen. Allemaal zaken die me opnieuw opladen na een drukke dag.”

Hoe zie je jouw toekomst bij Projinit?

Brian: “Ik wil blijven groeien als recruiter. Tot ik dé expert bij uitstek ben en anderen kan coachen. Mijn gezonde interesse in het vak en ambitie om te blijven bijleren, houden me scherp en ambitieus.”

Zie jij een toekomst bij Projinit ook wel zitten? Projinit is een krak in werving en selectie. Bekijk alle openstaande vacatures en neem contact met ons op.

“Wanneer iemand mij zegt dat iets niet lukt, zal ik dubbel zo hard werken om het tegendeel te bewijzen.”


Brian De Somer
IT-recruiter