Alle blogberichten

COO Youssef Ben Seddik wordt aandeelhouder van Projinit

Projinit groeide uit tot één van de belangrijkste IT-providers op de Belgische markt. Een succesverhaal waar ook COO Youssef Ben Seddik aan mee schreef. Daarom besliste CEO Samuel Caulier om zijn rechterhand te belonen met een aandelenparticipatie van 10 %. “Youssef geeft elke dag het beste van zichzelf en bereikte na 12 jaar de top. Dit aandelenplan is niet alleen een beloning voor zijn harde werk, maar ook een extra boost om verder te groeien.”

Youssef, hoe voelt het om 10 % van de aandelen van Projinit te bezitten?

Youssef Ben Seddik: “Dit is voor mij opnieuw een persoonlijk achievement. In de 12 jaar dat ik bij Projinit werk, hebben we een fenomenale groei gerealiseerd. Van een klein bedrijf met 10 medewerkers evolueerden we naar één van de grootste IT-providers met meer dan 150 medewerkers. En hier stopt het natuurlijk niet. Onze plannen blijven ambitieus. Nu ik aan de hand van deze aandelen mee participeer in het bedrijf, geeft mij dit natuurlijk een extra boost om er 200 % voor te gaan.”

Vragen hoe de verstandhouding met CEO Samuel Caulier zit, is misschien overbodig. Het is duidelijk dat jullie een goed duo vormen.

Youssef: “Klopt, ik ken Sam al vóór mijn Projinit-carrière begon. We zijn twee goede vrienden, en die vriendschapsband is veel sterker dan die van vennoten. Ik wist vanaf dag één dat we elkaar konden vertrouwen. Eigenlijk werken we al jaren samen als een Projinit-familie, deze stap voelt aan als het tekenen van ons huwelijkscontract (lacht). Onze sterke band is bezegeld.”

Wat zijn jouw persoonlijke ambities?

Youssef: “The sky is the limit, hé. Door mee te draaien op directieniveau – Youssef maakt ook deel uit van de Raad van Bestuur – draag ik de eindverantwoordelijk van al mijn beslissingen. Dat is toch anders. Omdat ik nu ook inzage heb in de cijfers, heb ik meer het gevoel te investeren in mijn eigen bedrijf. Als COO nam ik al heel wat beslissingen, maar de impact ervan zal ik nu van dichtbij kunnen opvolgen en evalueren.”

Wat betekent deze daad van wederzijds vertrouwen voor jou?

Youssef: “Projinit is een schoolvoorbeeld van een succesverhaal. Alles is mogelijk als je er maar zelf in gelooft. Ondanks onze verschillende achtergrond, zitten Samuel en ik al sinds de eerste dag op dezelfde golflengte. Wederzijds respect is onze sterkte, vertrouwen en open communicatie onze sleutel tot succes.”

Wel, dan wens ik jullie een mooie toekomst toe. Veel succes!