Alle blogberichten

Het nieuwe ondernemen na corona: hoe pakt Projinit het aan?

De coronacrisis heeft het bedrijfsleven veranderd. Bestaande businessmodellen werden op korte termijn aangepast en business as usual kan niet meer in onze anderhalvemeter-samenleving. Ook bij Projinit. Samuel Caulier, CEO en IT Security Adviseur, legt uit hoe zijn bedrijf het zal aanpakken en wat dit betekent voor medewerkers en klanten.

Projinit startte ondertussen de operationele taken vanuit het kantoor in Dendermonde opnieuw op, met respect voor alle maatregelen, en schakelt in deze tijden een versnelling hoger in enkele businesstrends.

Samuel: “Onze consultants zijn, met een paar uitzonderingen, altijd aan de slag gebleven. We zijn hen en onze klanten dan ook enorm dankbaar voor hun inzet in deze bijzondere tijden. Projinit heeft altijd al een heldere bedrijfscultuur gehad, nu plukken we daar de vruchten van en vertalen waarden als klantgerichtheid, flexibiliteit en samenwerken zich in het gewenste gedrag op de werkvloer.”

Om z’n medewerkers en klanten een houvast te geven in onzekere tijden, zorgt Samuel voor een duidelijke visie, ambitie en bedrijfsfocus. 

Samuel: “Sinds de uitbraak van het coronavirus en de daarbij opgelegde veiligheidsmaatregelen hebben heel wat bedrijven snel nieuwe regelingen ingevoerd. Denk maar aan thuiswerk of virtuele meetings. Dit kan niet anders dan een blijvende impact op de workflow te veroorzaken. Iets waar we in de IT-sector zeker oog voor moeten hebben. We kijken vanuit verschillende invalshoeken naar de toekomst, maar wat die op korte of middellange termijn zal brengen, is moeilijk in te schatten. Daarom willen we niet in de valkuil trappen van het te lang vasthouden aan één scenario. We houden er rekening mee dat veel bedrijven bepaalde projecten zullen uitstellen of op een andere manier gaan werken.”

Focus op efficiëntieverbetering en kostenbesparingen

Samuel: “Om de impact op de werkgelegenheid te beperken, richten we ons op korte termijn op efficiëntieverbetering en kostenbesparingen. Zowel voor Projinit als voor onze klanten. Er zal met andere woorden meer gekeken worden naar wat de medewerker het bedrijf oplevert. De rol van de manager zal wijzigen, daar ben ik zeker van. In plaats van bijvoorbeeld aanwezigheden te registreren, wordt hij of zij meer een projectmanager die bepaalde takenpakketten zal toewijzen aan de thuiswerker en de efficiënte uitvoering ervan controleert.”

“Thuiswerken betekent ook dat partners in dezelfde ruimte werken. De invloed die ze op elkaar hebben, mogen we niet onderschatten. Wat als de partner bij een concurrerend bedrijf werkt? Hoe zit het met de betrouwbaarheid en de veiligheid van telemeetings? Worden bepaalde data bijvoorbeeld niet beter fysiek uitgewisseld? Allemaal vragen waar bedrijven nu een antwoord op zoeken.”

En de visie op lange termijn?

Samuel: “Op lange termijn willen we nog meer bedrijven helpen bij hun IT-beveiliging. Zeker nu thuiswerk een echte boost heeft gekregen, betekent dit dat bedrijven voor een aantal nieuwe uitdagingen staan. In België wordt soms veel te weinig geïnvesteerd in beveiliging. Ons land is dan ook een populair doelwit voor cybercriminelen, dat hoeft het Ieperse bedrijf Picanol ons niet meer te zeggen. Onlangs werd ook tapijtproducent Desso uit Dendermonde het slachtoffer van een cyberaanval. Welke invloed dit heeft op de productie, wordt nog volop onderzocht. Daarom is het in kaart brengen van de business continuity en de bedrijfsrisico’s nu, in coronatijden, belangrijker dan ooit om je bedrijf goed te beschermen, ook preventief.”

Samuel Caulier

Met CRISC, CISA en CDPO GDPR-certificaten achter z’n naam bewijst Samuel Caulier dat hij over de nodige expertise beschikt om alle uitdagingen van het nieuwe ondernemen aan te gaan.

Wil je klaar zijn voor de toekomst? Projinit helpt je om snel en efficiënt te schakelen om zo kostenbesparend mogelijk te werken. Let’s meet.