Alle blogberichten

Let’s meet: Kevin, Support Engineer

Via tickets ontvangt Kevin allerlei gebruikersproblemen. Dit gaat van technische problemen met printers en applicaties tot meer complexe software en hardware issues. Het is zijn taak om die zo snel mogelijk op te lossen zodat de eindgebruiker verder kan.

“De menselijke aanpak is een belangrijke succesfactor van Projinit.”

Hoe zou jij jezelf als werknemer omschrijven?
“Ik zie mijzelf als een echte teamplayer. Wanneer een collega om advies vraagt, zal ik altijd helpen. En vooral: ik luister. Want ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan blijven groeien door kennis te delen. En dat is een wisselwerking, natuurlijk. Ik ben nog niet zo lang in dienst, dus ik durf gerust ook hulp te vragen aan collega’s. Daarnaast vind ik humor een belangrijk aspect. Het moet niet altijd té serieus te zijn en het is de ideale manier om elkaar beter te leren kennen.”

Wat wil je bij Projinit bereiken?
“Werken in IT betekent dat je een leven lang kan leren. En dat is bij Projinit niet anders. Meer zelfs, we worden gemotiveerd om onze skills verder te ontwikkelen en krijgen de kans om trainingen te volgen en certificaten te behalen. Zo is het mijn persoonlijk doel om dit jaar mijn ITIL-certificaat te behalen, een certificering als ideale opstap naar een verdere IT-carrière.”

Dus je ziet jouw toekomst bij Projinit?
“Ja, al van bij het eerste sollicitatiegesprek viel de warme en persoonlijke aanpak meteen op. En dat is nog steeds zo. Kim (Van De Voorde) van HR biedt op elk moment een luisterend oor, is altijd positief en handelt elke vraag snel af. Deze menselijke en doeltreffende aanpak is volgens mij een belangrijke succesfactor voor een bedrijf met zulke stevige groeiambities als Projinit. Ik maak mij geen zorgen over de toekomst, samen met Projinit zal ik vooruitgaan en groeien.”

Mocht je een dag in de schoenen van jouw CEO of COO kunnen staan, wat zou je doen?
“Nog meer respect krijgen voor de job (lacht). Ik werk hier nog niet zo heel lang, dus ik zou ervan profiteren om inzichten in het bedrijf te vergaren en de werking onder de knie te krijgen. Ik denk dat ik mij niet kan voorstellen wat er allemaal bij komt kijken, dus ik denk dat ik ’s avonds moe maar voldaan in slaap zou vallen.”

Is IT voor jou vermoeiend of boeiend?
“Boeiend, natuurlijk. Elke dag is anders en niet te voorspellen. Dat vind ik goed, want ik hou wel van een uitdaging en ben super gemotiveerd om complexe problemen op te lossen. Hoe vroeger op de dag, hoe liever zelfs. Want het gezegde ‘ochtendstond heeft goud in de mond’ typeert mij volledig: ik sta voor dag en dauw op om de ochtenduren zo productief mogelijk te spenderen. Mocht er zich een uitdaging voordoen, dan heb ik de hele dag om het op te lossen.”

Veel succes, Kevin!