Alle blogberichten

Let’s meet: Kim Van de Voorde, P&C Manager

Wij van Projinit zijn erg trots op ons DNA. We strelen geen ego’s wanneer we zeggen dat we onszelf elke dag uitvinden om onze job in IT vol energie en passie uit te voeren. Zo investeren we samen in onze cultuur, bedrijfswaarden en ethiek. Een sterke People & Culture Manager die alles overstijgend bekijkt en managet, is dan ook onmisbaar ... Welkom in ons team, Kim Van de Voorde!

Medewerker in de kijker: People & Culture Manager

Jouw ambitie als nieuwe People & Culture Manager is duidelijk, Kim: Projinit verder laten groeien door de werknemers op de eerste plaats te zetten.

Kim: “Dat klopt. Door mensen met het juiste DNA aan te trekken en te behouden, wil ik Projinit groter maken. Dat kan door het verloop, dat heel kenmerkend is in een outsourcing bedrijf als dit, te beperken en te blijven investeren in onze IT-talents. Met opleidingen, open en eerlijke dialogen en evaluaties willen wij de gelukkigste medewerkers hebben en zo het verschil maken met onze concullega’s. Een unieke ambitie, niet? Het is eigenlijk geen toeval dat de visie van Samuel perfect aansluit bij de mijne: hier geen cowboy-mentaliteit, maar inzetten op langdurige relaties met mensen.” 

Hoe wil je dit aanpakken?

Kim: “In vorige jobs mocht ik de HR-afdeling van nul opbouwen, een mooie kans die me heel wat kennis en ervaring opleverde. Die wil ik nu inzetten om hetzelfde bij Projinit te doen, ik wil echt mijn tanden zetten in people development. Want het zijn in de eerste plaats onze medewerkers die het verschil maken voor onze klanten. Dit is een mooie opportuniteit om ook zelf bij te leren en mezelf verder te ontplooien.”

Mooi. Uit welke expertise of kennis zal je daarvoor putten?

Kim: “Ik voel mensen snel aan, een eigenschap die in deze functie nodig is. Ik zal enerzijds vanuit mijn mensenkennis de juiste medewerkers aantrekken, maar anderzijds ook rekening houden met de voorop vastgelegde doelstellingen om Projinit te laten groeien. Verder ben ik een gedreven iemand, ik kan me echt vastbijten en kom pas tot leven als ik actief bezig ben. Op professioneel en persoonlijk vlak. Ik ben er trots op dat ik mijn geloof in dit bedrijf aan zoveel mogelijk talenten kan doorgeven.”

Vroeger HR, nu People en Culture. Hoe vertaalt deze naamswitch zich concreet in de praktijk?

Kim: “De focus ligt nu meer op het hele ‘mensen-gebeuren’. Door onze mensen beter, gemotiveerder en gelukkiger te maken, hebben wij en zij er alle baat bij. Ik zal dit concreet toepassen door in dialoog te gaan met onze IT’ers, niet alleen bij aanwerving, maar ook in hun outsourcing job. Ze mogen rekenen op een uitgebreid onthaal met alle nodige tools en informatie om hun werk naar behoren uit te voeren en ze krijgen heel wat opleidingskansen op maat.”

Hoe zou je de cultuur bij Projinit omschrijven?

Kim: “Persoonlijk en no-nonsense. Toen ik voor deze job solliciteerde, voelde ik het meteen: de sfeer zit hier echt goed. Samuel en co stelden onmiddellijk het nodige vertrouwen in mijn ervaring en hun respect voor mij als persoon gaf me meteen een boost om er in te vliegen.

Een mensgerichte cultuur is een belangrijk gegeven in de groei van een bedrijf, maar ook in de groei als persoon. Ik voel het, bij Projinit liggen een pak kansen in het verschiet (lacht).”

Wil jij een long-term job waarin je kan blijven groeien? Neem alvast een kijkje in onze vacatures en stuur ons jouw cv!

Het juiste DNA binnenrijven én verbinden, ik ga voor long-term potentieel om de groei van Projinit te verstevigen.

Kim Van de Voorde

P&C Manager Projinit