Alle blogberichten

Let’s meet: Manal, Recruiter

Snelheid is essentieel. In de veelzijdigheid aan vacatures die op haar afkomen, concentreert Manal zich op het permanent invullen van IT-vacatures. Van support medewerkers tot system engineers, ze inventariseert de behoeften, de wensen en competenties van professionals uitvoerig en vertaalt ze naar een ideale match.

“Ik neem elke kandidaat serieus. Enkel zo realiseer ik duurzame relaties boven mismatching.”

  • Wat houdt IT recruitment in bij Projinit?

“Alles begint natuurlijk met goed luisteren. Wat wil een kandidaat écht? Wat is zijn ervaring? En vooral: hoe passen zijn ambities bij het Projinit-DNA? Ik stel het belang van de kandidaat én van Projinit steeds op de eerste plaats, want wanneer er op dat vlak een match is, kunnen langdurige werkrelaties aangegaan worden.”

  • Over welk DNA moet een kandidaat dan beschikken?

“Meer dan naar het juiste diploma te kijken, schat ik vooral de persoonlijke ambities en competenties naar waarde. Plezier in het werk, ernaar streven om mooie resultaten neer te zetten en de wil om continu bij te leren en te groeien is een belangrijke motivatie. Via Projinit Academy krijg je namelijk alle ruimte om nieuwe professionele levels te bereiken en zo een mooie IT-carrière uit te bouwen.”

  • Wat is jouw grootste uitdaging bij het zoeken naar geschikte kandidaten?

“De grootste uitdaging is de schaarste. Door het overaanbod aan IT-jobs in een krappe markt heeft een goede IT’er veel keuze om te werken waar hij wil. Dat maakt het natuurlijk wel boeiend om kandidaten aan de juiste job te helpen, uiteindelijk vertegenwoordigt de medewerker ons bedrijf naar de buitenwereld toe. Daarom handel ik snel en doorloop ik een traject voordat de beslissing daadwerkelijk genomen wordt. Want om de perfecte kandidaat te vinden, is het mijn verantwoordelijkheid om goed te doorgronden wat hij wil en vooral: hoe wij ons als goede werkgever profileren.”

  • Wat heeft Projinit IT-kandidaten dan te bieden?

“In de eerste plaats moet de ervaring op de werkvloer kloppen met wat je in jobadvertenties belooft. Projinit stelt de medewerkers steeds centraal, daarom worden kandidaten niet alleen beoordeeld op hun diploma, maar ook op hun sociale competenties en ambities. Hier maken we echt tijd vrij voor talentontwikkeling, leren is toegankelijk.”

  • Welke doelstellingen wil je zelf nog bereiken?

“Mijn belangrijkste doel is om trots te blijven op wat ik doe. Meedenken en advies geven is wat ik doe, en dat vraagt om een beloftevolle missie met een persoonlijke aanpak op maat van de kandidaat. Recruiten in de Belgische markt is anders dan pakweg de Franse of Marokkaanse markt, ik moest creatief zijn en ook zelf groeien om hier daadwerkelijk onderscheid te maken en de markt te begrijpen. Ik haal veel uit de filosofie van Alan Watts, een belangrijk figuur die nieuwe denk- en leefstijlen verkondigt. Zijn opvattingen helpen om door de beperkingen van je denken heen te breken en tot een ruimer bewustzijn te komen.”