Alle blogberichten

Let’s meet: Michel Van Rie, IT Engineering Consultant

Omdat Michel net zoals zijn teamgenoten meestal van thuis uit werkt, is er een dagelijkse stand-up meeting waarin de projecten van de dag besproken worden. Dit kan gaan van het installeren van software en updates tot het monitoren van prestaties van de endpoints. Samen met zijn collega’s biedt hij zo complete oplossingen op maat van de klant, waarbij ze rekening houden met hun specifieke behoeften en eisen.

  • Op welk project ben je het meest trots?

“Toen ik startte bij mijn huidig project was de communicatie niet top. Nochtans is goed communiceren een belangrijk aspect om vlot te kunnen werken. Ik heb dit opgekrikt en nu werkt het hele team goed samen. We verdelen de workload, weten alles van elkaars klanten en bespreken onderling met welke projecten we bezig zijn. Mocht er iemand uitvallen, dan nemen we de taken over en kunnen we de continuïteit naar onze klanten toe blijven garanderen.”

  • Hoe probeer je het verschil te maken in deze job?

“Ik stimuleer zowel onze klanten als mijn collega’s om het goed te doen. Ik heb een hekel aan half werk en hou van nauwkeurigheid. ‘Als je iets doet, doe het dan meteen goed’, dat is mijn motto. Ik zie bijvoorbeeld veel bedrijven de kantjes ervan aflopen om te besparen, maar als iets niet goed in elkaar zit, dan werkt het niet. En dat heeft een grotere impact op budgetten dan je denkt. Bovendien blijf ik proberen en ben ik de eerst om iets nieuws te doen. Ik stap dus regelmatig uit mijn comfortzone en laat stress of twijfel mij niet tegenhouden. Zo gaf ik onlangs een presentatie voor een pak mensen, iets dat ik vroeger misschien niet zou gedaan hebben.”

  • Wat is het moeilijkste dat je ooit gedaan hebt?

“Onlangs behaalde ik mijn MCSA-certificaat, een certificering die aangeeft dat ik over bredere en diepere kennis beschik om infrastructurele oplossingen te bouwen. Daarvoor studeerde ik maandenlang, volledig alleen, via een online platform en legde ik verschillende examens af. Zo’n certificering is een vereiste om door te groeien, dat wordt bij Projinit enorm gestimuleerd.”

  • Welke eigenschap zoek je in collega’s?

“Vertrouwen en respect zijn voor mij heel belangrijke waarden. Fouten maakt iedereen, maar de manier waarop je ermee omgaat is cruciaal om een team te maken of te kraken. Gelukkig zit dit in het Projinit-DNA, de collega’s gaan respectvol met elkaar om en als we elkaar zien op bedrijfsevents is het altijd een leuk weerzien. De meest memorabele dagen bij Projinit zijn dan ook de dagen waarop iedereen erbij is en we in een informele sfeer plezier beleven.”

  • Tot slot: wie is jouw grote voorbeeld?

“Goh, moeilijk. Misschien is dat wel Steve Wozniak, hij richtte samen met Steve Jobs en Ronald Wayne Apple op. Hij zette de originele Apple-computer in elkaar en schreef ook het OS. Hij was de ‘Engineer’ van de drie.”