Alle blogberichten

Projinit neemt IT-Consultancy bedrijf Kindee over

Projinit heeft de overname van IT-Consultancy bedrijf Kindee bevestigd. Deze overname illustreert de ambitie van Projinit om één van de grootste IT-bedrijven in België te worden, zowel op vlak van omzet als op het gebied van bedrijfsgrootte.

Kindee

Kindee, dat werd opgericht in 2018 in Sint-Agatha-Berchem, biedt bedrijven consultancy bij klassieke IT-ondersteuning en -ontwikkeling, Alternate Reality en Big Data. Het bedrijf groeide doorheen de jaren uit tot een hecht team van 26 IT-experten en mag onder andere Engie, ING, Pepsico en Randstad tot zijn trouwe klanten en partners rekenen. Toch heeft het bedrijf de afgelopen tijd weinig successen weten te boeken, waardoor een overname zich opdrong. Vanaf 10 mei 2021 neemt Projinit Kindee integraal over en worden alle medewerkers geïntegreerd in het Projinit-team.

Projinit

Samuel Caulier, CEO van Projinit, geeft aan dat deze overname zorgt voor een schaalvergroting en groeimogelijkheden. Projinit wil zowel nationaal als internationaal een begrip worden als het gaat om IT-infrastructuur. Vandaag levert het bedrijf 90 % knowhow in IT-infrastructuur en 10 % in development aan ICT-bedrijven en KMO’s. “We willen in de toekomst ook grotere IT-bedrijven en KMO’s ondersteunen met een betrouwbare en gerichte beveiliging van de IT-omgeving. Kindee is actief binnen hetzelfde klantensegment en heeft een vergelijkbaar portfolio. Deze overname past perfect binnen onze groeistrategie om zowel qua omzet als aantal medewerkers te groeien. Het is voor ons bedrijf een mooie kans om deze toekomstplannen versneld te realiseren”, verduidelijkt Samuel Caulier.