Alle blogberichten

Projinit steunt consortium 12-12

Sinds de zware aardbevingen die maandag 6 februari het grensgebied tussen Syrië en Turkije troffen, is het dodental blijven stijgen tot het meest recente, hallucinante cijfer van 33.000 doden en is de behoefte aan hulp voor vele duizenden overlevenden toegenomen. Geconfronteerd met deze noodsituatie doet het 12-12 Consortium een oproep tot solidariteit om financiële steun in te zamelen voor de financiering van de activiteiten van de 7 lidorganisaties die noodhulp voor de slachtoffers organiseren in de getroffen gebieden.    Projinit ging dan ook graag in op deze oproep en deed een bijdrage vanwege alle medewerkers.

Als bedrijf zijn we ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen we ons steentje bijdragen

Op 06 februari werd de regio van Zuid-Turkije & Noord-Syrië getroffen door een verwoestende aardbeving met een kracht van 7,8 tot 8 op de schaal van Richter. Veel huizen werden vernietigd en duizenden mensen raakten dakloos. Het consortium 12-12 is een samenwerking tussen Belgische humanitaire organisaties en zet zich in voor hulpverlening in noodsituaties zoals deze.

Als bedrijf zijn we ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen we ons steentje bijdragen aan het ondersteunen van de slachtoffers van deze ramp", aldus Youssef Ben Seddik & Samuel Caulier (beiden bestuurder van Projinit)

De donatie van Projinit zal bijdragen aan het verstrekken van essentiële hulp, zoals voedsel, water en onderdak, aan de getroffen families in Syrië en Turkije.

Laten we hopen dat meer bedrijven hun bijdrage leveren aan het verminderen van het leed van degenen die door rampen zijn getroffen. Samen kunnen we een verschil maken en een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.