Alle blogberichten

Welke IT-certificeringen boosten jouw IT-carrière?

Wil je snel carrière maken in de ICT-sector? Dan is het de moeite waard om een aantal IT-certificeringen te behalen. Niet alleen zijn ze een bevestiging van jouw vaardigheden, ook kan je je ermee onderscheiden van anderen en zo jouw kansen om hogerop te klimmen verhogen. Ook bij Projinit. Met welke certificeringen je alvast een stapje voor bent, sommen we voor je op.

10 certificeringen die relevant zijn voor jouw IT-carrière

Google Cloud Architect

De naam verraadt het al: een Google Cloud Architect helpt organisaties om alles uit Google Cloud te halen. Het combineert kennis van de Google Cloud-architectuur met die van de Google-technologie om flexibele oplossingen te ontwerpen, te ontwikkelen en te beheren. Wanneer je dit certificaat behaalt, kan je applicaties op het Google Cloud-platform implementeren, deployen, migreren en onderhouden.

ITIL®4 Foundation

ITIL, dat staat voor Information Technology Infrastructure Library, is een framework om beheerprocessen binnen een (ICT-)organisatie in te richten. Waar het in de vorige versies van ITIL vooral draaide om waarde creëren voor klanten en gebruikers, richt ITIL®4 zich vooral op value co-creation. Zo biedt het een end-to-end IT/digitaal bedrijfsmodel voor de levering en exploitatie van technologisch geavanceerde producten en diensten en stelt het IT-teams in staat om een cruciale rol te blijven spelen in de bredere bedrijfsstrategie.

Tip: De ITIL®4 Foundation certificering is een wereldwijd erkende certificering en wordt in veel vacatures gevraagd.

CRISC

CRISC, Certified in Risk and Information Systems Control, is een ISACA-certificering die zich op IT Security focust en daarmee één van de belangrijkste (internationale) certificeringen is in het vakgebied IT-risicomanagement. Het is ontwikkeld voor IT-professionals die werken met beveiligingsrisico’s en test de kennis op vlak van identification, assessment, response, control monitoring en reporting. 

ISACA® is een internationale beroepsvereniging voor IT governance, IT auditing, informatiebeveiliging en risicomanagement. Security trainingen van ISACA zijn een must voor elke security manager.

CISSP

CISSP, of Certified Information Systems Security Professional, is de huidige standaard in certificeringen in de informatiebeveiliging. Het is in veel functies dan ook meer en meer een vereiste. Voor CISSP moet je 8 domeinen van informatiebeveiliging beheersen, van security- en risicomanagement tot toegangsbeheer en veilige softwareontwikkeling. Het verdienen en behouden van een CISSP-certificering is vereist voor veel overheids-, militaire en civiele beveiligingsfuncties.

Microsoft Azure Solutions

Microsoft Azure is IaaS- en PaaS-marktleider. Niet verwonderlijk dat Microsoft Azure certificeringen een waardevolle toevoeging betekenen voor je professionele carrière. Zo’n certificaat bewijst dat je de juiste kennis in huis hebt om de business verder te helpen, het toont dat je het maximale uit de Azure-technologie kan halen én dat je makkelijker inspringt op veranderingen. Heel belangrijk bij de technologie van Microsoft Azure, want de veranderingen volgen elkaar in razendsnel tempo op.

Red Hat Certified Architect

Hou je wel van een uitdaging, dan is het halen van de titel Red Hat Certified Architect een mogelijkheid. Dit programma is een van de meest prominente Linux-certificeringsprogramma’s en onderscheidt zich van andere door zich te baseren op prestaties. Het eerste wat je ziet als je dit certificaat opzoekt, is dat er geen RHCS-examen is waarmee je de titel in één keer behaalt. Het is een traject van 5 specialisaties boven op een basisniveau.

Business Architecture TOGAF

Deze certificering is een van de best betaalde. Het TOGAF framework is een bewezen methode en best practice, en het biedt een stap voor stap aanpak voor het opstellen en implementeren van architectuur. Het toepassen van het TOGAF framework verbetert het gebruik van open systemen en reduceert de risico’s. Business Architecture is onderdeel van Enterprise Architecture. Bij Projinit kun je als medewerker een TOGAF Enterprise Architecture certificering behalen, waardoor jij als een van de weinigen bent die de methodiek, modellen, frameworks en best practice-methoden kunt toepassen om zo gewenste doelstellingen te realiseren.

AWS Solutions Architect Associate

Er is veel vraag naar IT-experten met kennis van AWS. Wereldwijd maken miljoenen klanten gebruik van Amazon Web Services-cloudproducten en -oplossingen om met meer computerkracht, netwerkfunctionaliteit, database opslag en content te groeien. Een AWS Certified Solutions Architect - Associate certificering toont aan dat je over de juiste kennis beschikt om toegankelijke, kostenefficiënte, fouttolerante en gedistribueerde systemen te ontwerpen op basis van AWS.

Projectmanagement Agile, Scrum en Prince2®

Een vaardigheid waarnaar altijd vraag is: projectmanagement. Agile, Scrum en Prince2® zijn erkende projectmanagement methoden waarbij Prince2® zich richt op de besturing en de organisatie van een project, en Agile en Scrum bewezen frameworks zijn voor het leveren van producten die de bedrijfswaarde maximaliseren tegen een minimale kost. Behaal je deze certificaten, dan leer je valkuilen vooraf te identificeren en tijd en middelen efficiënt te verdelen.

CCP-V

De certificering Citrix Certified Professional voor Virtualization (CCP-V) toont de vaardigheden aan die ervaren IT-experten nodig hebben om Citrix Virtual Apps and Desktops oplossingen (Provisioning Services) te installeren, configureren en uit te rollen. 


Behaalde jij één of meerdere van deze certificeringen en ben je op zoek naar een job? Bekijk zeker eens onze vacatures of stuur ons jouw spontane sollicitatie.